Adatvédelem

Adatvédelmi tájékoztató

A weboldalt üzemeltető Beta-Diamond Kft. elkötelezett a weboldal látogatói, ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében és kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

A személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

A weboldal látogatója (továbbiakban: Felhasználó) a weboldal meglátogatásával, megnyitásával és használatával egyidejűleg mindenféle korlátozás és fenntartás nélkül elfogadja a jelen tájékoztatóban foglalt rendelkezéseket.

A megadott személyes adatokat a vonatkozó hatályos jogszabályoknak eleget téve, körültekintéssel, és szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá.

A megadott személyes adatait harmadik fél részére nem adjuk át, csak ha a Szolgáltatás jellege miatt, annak teljesítésével kapcsolatosan és mindenkor az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján.

Adatkezelő

Az adatkezelő a sweethomedecor.hu webáruházat üzemeltető Beta-Diamond Kft. (a továbbiakban: „Szolgáltató/Üzemeltető”)

Székhelye: 2612 Kosd, Mikes Kelemen utca 35.
Adószám: 25869570-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-185411
Képviseli: Takács Pál ügyvezető
 E-mail: info(kukac)sweethomedecor.hu

Jelen adatkezelési tájékoztató a sweethomedecor.hu weboldal és aldomainjainak adatkezelését szabályozza, melyet a Üzemeltető magára nézve kötelezőnek ismer el, magát azoknak aláveti. Jelen tájékoztató teljes szövege, valamint annak esetleges módosításai a honlapon történő közzététellel lépnek hatályba.

Az adatvédelmi tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: https://sweethomedecor.hu/adatvedelem/

Az adatkezelésre vonatkozó jogi hátteret alapvetően Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Info tv.) adja meg.

A jelen adatvédelmi tájékoztató tartalmazza a sweethomedecor.hu és annak aldomainjai ( a továbbiakban: Weboldal, Webshop, Webáruház) alatt elérhető weboldalak és azokhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások keretében végzett adatkezelésre vonatkozó szabályokat, adatvédelmi, adatkezelési elveket, valamint az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatást.

Ezáltal teszünk eleget az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdésében foglalt követelménynek.

A fentebb érintett jogszabályhely úgy rendelkezik, hogy a weboldal látogatójával, felhasználójával, mint Érintettel közölni kell az adatkezelés megkezdése előtt, hogy az adatkezelés kötelező vagy hozzájáruláson alapul.
A
sweethomedecor.hu oldalon a megrendeléskor, regisztrációkor illetve e-mailre feliratkozáskor bekért személyes adatok kezelése az Ön hozzájárulásán alapul.

Ezen előzetes közlés során az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.

Jelen tájékoztató keretében informáljuk a weboldal felhasználóit arról is, hogy az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  • az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Tekintettel arra, hogy a weboldal látogatóinak személyes tájékoztatása lehetetlen, illetve aránytalan költséggel járna ezért, mint Üzemeltető jelen tájékoztató keretében hozom nyilvánosságra

  • az adatgyűjtés tényére,
  • az érintettek körére,
  • az adatgyűjtés céljára,
  • az adatkezelés időtartamára,
  • az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személyére,
  • az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetésére,
  • az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének helyére,
  • és az adatkezelés nyilvántartási számára vonatkozó információt.

Értelmező fogalmak

  1. Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
  2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. különleges adat:
    a)
    2a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
    b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
  4. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;
  5. közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;
  6. közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;
  7. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
  8. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  9. 3 adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  10. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  11. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  12. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  13. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  14. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  15. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  16. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  17. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  18. 4 adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – adatok feldolgozását végzi;
  19. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
  20. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
  21. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
  22. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  23. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
  24. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

A Beta-Diamond Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket.

Felhívjuk az Beta-Diamond Kft. észére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

A funkcionális adatkezelés alapelvei

  1. A szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.
  1. A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az Elker törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.
  1. A szolgáltató a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely egyéb célból – így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából – csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet.
  1. Az igénybe vevőnek az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételét megelőzően és a szolgáltatás igénybevétele során is folyamatosan biztosítani kell, hogy az adatkezelést megtilthassa.
  1. A kezelt adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően. Az adatokat törölni kell, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy az igénybe vevő így rendelkezik. Törvény eltérő rendelkezése hiányában az adattörlést haladéktalanul el kell végezni.
  1. A szolgáltatónak biztosítania kell, hogy az igénybe vevő az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a szolgáltató mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is.

Funkcionális adatkezelés

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal funkcionalitásának működése körében a következőket:

    a) az adatgyűjtés ténye,
    b) az érintettek köre,
    caz adatgyűjtés célja,
    d) az adatkezelés időtartama,
    e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
    f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre:

Vezeték – és keresztnév, cég név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, a vásárlás időpontja, vásárláskori IP cím.

Az érintettek köre: A weboldalon vásárló valamennyi érintett.

Az adatgyűjtés célja: Üzemeltető a weboldal teljes körű használata, pl. szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, céljából kezeli a Felhasználók személyes adatait.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A számviteli bizonylatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni.

A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése:
A következő adatok módosítását lehet elvégezni a weboldalon: vezeték- és keresztnév, cég név, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím.

A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja az érintett kezdeményezni:
– postai úton az 2621 Kosd, Mikes Kelemen utca 35. címen,
– e-mail útján az info(kukac)sweethomedecor.hu e-mail címen.

Az adatkezelés jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:

A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

Webáruház vásárlók

A sweethomedecor.hu webáruházában regisztráció nélkül is vásárolhatnak a felhasználók.

Az adatkezelés célja: a Weboldal webáruházában történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, célzottabb kiszolgálás.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Eker. tv. 13/A. §-a, a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, teljes név, lakcím, e-mail cím, cég név, telefonszám, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke), számlázási cím, szállítási cím.

Az adatkezelés időtartama:
–    a vásárló által megadott személyes adatok kezelését mindaddig fenntartjuk, amíg a felhasználó nem kéri a személyes adatainak törlését.
–    a vásárlások adatai tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

– postai úton az 2621 Kosd, Mikes Kelemen utca 35. címen,
– e-mail útján az info(kukac)sweethomedecor.hu e-mail címen.

A nem regisztrált vásárlóknak a vásárlás során lehetőségük nyílik a jelen tájékoztatóban ismertetett hírlevélre feliratkozni.

Webáruház regisztráció

A sweethomedecor.hu webáruházában regisztrációt követően is vásárolhatnak a felhasználók.

Az adatkezelés célja: a sweethomedecor.hu webáruházában történő vásárlás, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, célzottabb kiszolgálás, tájékoztatás az aktuális információkról, ajánlatokról.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Eker. tv. 13/A. §-a, a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése és a Grt. 6. § (5) bekezdése.

A kezelt adatok köre: azonosítószám, vevőszám, megszólítás, név, egyéb cím, lakcím, e-mail cím, telefonszám, a bejelentkezéshez szükséges e-mail cím és jelszó, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke), számlázási cím, szállítási cím.

Az adatkezelés időtartama:
–    a profiladatok tekintetében a felhasználó kérésére való törlésig, vagy önkéntesen a webáruházba belépés utáni törlésig,
–    a vásárlások adatai tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján nyolc év.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

– postai úton az 2621 Kosd, Mikes Kelemen utca 35. címen,
– e-mail útján az info(kukac)sweethomedecor.hu e-mail címen.

Ügyféllevelezések

Amennyiben az Beta-Diamond Kft.-t érintő kérdése, problémája van, akár a szolgáltatásaink igénybevételével kapcsolatban vagy annak használata során kérdése, problémája van, a jelen tájékoztatóban megadott, illetve a weboldalon megadott módon kapcsolatba léphet az Üzemeltetővel. Az Üzemeltető a beérkezett leveleket, a küldő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, valamint a weboldalon elérhető űrlapokon keresztül megadott adatokat az adatközléstől számított legfeljebb 1 év elteltével törli.

Egyéb adatkezelések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletével kapcsolatos feladatkörében eljáró Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. Beta-Diamond Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Cookie-k (sütik) kezelése

Az Üzemeltető, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal cookie adatkezelése körében a következőket:a) az adatgyűjtés ténye,
    b) az érintettek köre,
    c) az adatgyűjtés célja,
    d) az adatkezelés időtartama,
    e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
    f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.
  2. A „jelszóval védett munkamenethez használt cookie”, „bevásárlókosárhoz szükséges cookie-k” és „biztonsági cookie-k” használatához nem szükséges előzetes hozzájárulást kérni az érintettektől.
  3. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A weboldal működtetése során a Szolgáltató jogosult a felhasználóktól a következő adatokat gyűjteni:
    egyedi azonosítószám, dátumok, időpontok
  4. Az érintettek köre: A weboldalt látogató valamennyi érintett.
  5. Az adatkezelés célja: a felhasználók azonosítása, egymástól való  megkülönböztetése, a „bevásárlókosár” nyilvántartása, a látogatók nyomon követése, a honlaplátogatás során rögzített adatok felhasználásával személyre szabott ajánlatok megjelenítése, a felhasználók aktuális munkamenetének azonosítása, az annak során megadott adatok tárolása, az adatvesztés megakadályozása,
  6. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés időtartama a session cookie-k esetén a honlapok látogatásának befejezéséig tart.
  7. Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő maga kezeli, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával. A felhasználóra vonatkozó adatok a Szolgáltató szerverein kerülnek tárolásra. A Szolgáltató technikai hátterét az Üzemeltető biztosítja, a szervereken elhelyezett szoftverek üzemeltetését maga végzi.
  8. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintetteknek lehetőségük van a cookie-kat törölni a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében általában az Adatvédelem menüpont beállításai alatt.
  9. Az adatkezelés jogalapja: Az érintettől hozzájárulás nem szükséges, amennyiben a cookie-k használatának kizárólagos célja az elektronikus hírközlő hálózaton keresztül történő közléstovábbítás vagy arra az előfizető vagy felhasználó által kifejezetten kért, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtásához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Harmadik féltől származó cookie-k

Tájékoztatjuk, hogy a weboldalon más szolgáltatóktól (Google, Facebook, YouTube) származó tartalmak és szolgáltatások is találhatók, amelyek cookie-kat használnak . A harmadik féltől származó cookie-kat a külső szolgáltató hozza létre, mialatt a látogatók weboldalunk oldalait használják.

Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső szolgáltatók

Az Üzemeltető a weboldal működéséhez külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaságokat vesz igénybe, amelyek a Szolgáltatótól függetlenül végzik tevékenységüket.

Ezek a cookie-k a harmadik fél birtokában vannak és ennek megfelelően az ebben tárolt adatokat csak a harmadik fél láthatja és kezelheti, mi nem. Azt mi határozzuk meg, hogy használjuk-e ezeket a külső szolgáltatásokat a weboldalon vagy sem, és hogy ez hogyan integrálódik és jelenik meg a weboldalunkon, de a cookie-t magát nem ellenőrizzük.

A Weboldal látogatottságának méréséhez, a látogatói viselkedés figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetéseink eredményessége növeléséhez a Google Analytics, Google Adwords remarketing, a Google Konverziókövetés és a Facebook Remarketing programjait használja. E programok a felhasználó számítógépén ún. cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. Ezek a cookie-k olyan információkat rögzítenek, amelyek személyazonosításra nem alkalmasak. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között.

A sweethomedecor.hu weboldalra és aldomainjaira látogatók a weboldal használatával egyúttal engedélyezik a Szolgáltató részére a Google Analytics, Google Adwords remarketing, Adwords konverziókövetés és Facebook remarketing programok használatát, valamint hozzájárulnak felhasználói viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatás igénybevételéhez a Szolgáltató részére. Mindezek mellett a felhasználónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani.

Google Analytics

A Szolgáltató a Google Analytics programot elsősorban a látogatottsági statisztikái előállításához használja, méri vele többek között a weboldal látogatottságát, azonosítja a látogatások forrását és méri kampányai eredményességét. A program használatával a Szolgáltató információt szerez többek között arról, hogy hány látogató kereste fel a weboldalát, a látogatók honnan érkeztek és mennyi időt töltöttek a weboldalon illetve honnan, melyik aloldalakra mentek.

Az a felhasználó, aki szeretné a Google Analytics jelentés készítését letiltani a látogatásáról, telepítheti a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ennek segítségével a Google Analytics JavaScript-szkriptjei (ga.js, analytics.js, and dc.js) nem küldenek látogatási információkat a Google számára. Azok a látogatók, akik telepítették ezt a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesznek részt.

Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

További információkat a Google Analytics Cookie-król itt olvashat:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google Analytics-re vonatkozó adatvédelmi tájékoztató: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

A közösségi média oldalak beépülő moduljai

Facebook

A Weboldal használja a Facebook.com (üzemeltető: Facebook Inc., Palo Alto, CA, USA, a továbbiakban: „Facebook”) közösségi hálózat beépülő bővítményeit („bővítmények”). A bővítményeket a Facebook logó, vagy a „Facebook”, „Tetszik” (Like) vagy „Megosztom” (Share) utótag segítségével lehet beazonosítani.

Egy ilyen beépülő modult tartalmazó weboldal megnyitásakor kapcsolatba lép a Facebook szervereivel, és a beépülő modul megjelenik a weblapon a böngészővel való kommunikáció révén. Ennek következtében a Facebook szervere értesül arról, hogy mely weblapjainkat látogatta meg. Ha felhasználóként be van jelentkezve a Facebook-ra, akkor a Facebook ezt az információt meg fogja jeleníteni a személyes Facebook profiljában. A beépülő modul funkcióinak használatakor (pl. a „Tetszik” gomb megnyomásakor vagy egy hozzászólás beírásakor) ezek az információk szintén megjelennek a Facebook profilján. Ezt csak úgy tudja megakadályozni, hogy a beépülő modul használata előtt kilép a Facebookból.
Az adatok Facebook általi rögzítéséről és felhasználásáról, a magánszféra védelméhez kapcsolódó jogairól és lehetőségeiről a Facebook adatvédelmi nyilatkozata tartalmaz részletes információkat.

Facebook Adatvédelem: https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/
Facebook cookie-k: https://hu-hu.facebook.com/help/cookies

Ha nem akarja, hogy a Facebook weboldalunkon keresztül adatokat gyűjtsön Önről, jelentkezzen ki a Facebook-fiókjából, mielőtt weboldalunkra látogat.

Facebook közösségi oldal

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

  1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
  2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook.com közösségi oldalon és lájkolta a weboldalt.
  3. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.
  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett.
  5. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:
    (https://hu-hu.facebook.com/legal/terms), (https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/)
  6. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

Vásárlói értékelések

Weboldalunkon a felhasználóknak lehetősége van termékeinket és szolgáltatásainkat értékelni. Az értékelés elküldésével Ön hozzájárul ahhoz, hogy értékelését weboldalunkon megjelenítsük, termékeink vagy cégünk hirdetéseiben, illetve ajánlattevői tevékenységünk során – akár szerkesztve is – felhasználjuk. Az elküldött értékeléssel a Szolgáltató szabadon rendelkezik, ezt a felhasználó az értékelés elküldésével tudomásul veszi.

Adattovábbítás

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre.

a) A továbbított adatok köre a szállítás lebonyolítása érdekében:
Vezeték-és keresztnév, cég neve, e-mail cím, telefonszám, számlázási cím, szállítási cím, tranzakció összege,
b) A továbbított adatok köre az online fizetés lebonyolítása érdekében: Számlázási név, számlázási cím, fizetendő összeg
Az érintettek köre: A házhozszállítást / online vásárlást kérő valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: A megrendelt termék házhoz szállítása / Az online vásárlás lebonyolítása.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A házhozszállítás / online fizetés lebonyolításáig tart.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:
A személyes adatokat a következők kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával:

FUTÁRSZOLGÁLAT

MPL Magyar Posta Logisztika Kft.
1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.
ugyfelszolgalat@posta.hu
Telefon: (06-1) 333-7777
ÁSZF: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/aszf
Adatvédelmi tájékoztató: https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato

Továbbított adatok köre: Vezeték-és keresztnév, cég neve, szállítási cím, telefonszám, fizetendő összeg
Adattovábbítás célja: kézbesítési szolgáltatás, a házhozszállítás teljesítése

BANKKÁRTYÁS FIZETÉS (JELENLEG NEM LEHETSÉGES!)

A Felhasználó elfogadja, hogy bankkártyás fizetési mód választása esetén a Szolgáltató által a sweethomedecor.hu felhasználói adatbázisában róla tárolt alábbi személyes adatok átadásra kerülnek a Barion Payment Zrt., adatkezelőnek.

Barion Payment Zrt. Jogelődje: Sense/Net Zrt. (Bankkártyás fizetés)
Székhely:
 1117, Budapest, Infopark sétány 1.
Tel.: 06-1-464-7070
Fax: 06-1-464-70-80
Cégjegyzékszám: 01-10-046440; Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, mint Cégbíróság.

A Barion Payment Zrt. tevékenységét a PSZÁF H-EN-I-1064/2013 számú, 2013. szeptember 23. napján kelt tevékenységi engedélye alapján folytatja.
ÁSZF és adatvédelmi tájékoztató: https://www.barion.com/Home/Regulations

A Felhasználók fizetésre vonatkozó adatait – például bankártyainformációt – a Sense/Net Zrt. 2015. októberétől a Barion Payment Zrt. (a Barion pénzügyi szolgáltató fejlesztője illetve üzemeltetője) kezeli. Ezekre az adatokra a Barion Payment Zrt. adatvédelmi politikája az irányadó. 

Továbbított adatok köre:

Adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring

Tárhely-szolgáltató:

Tárhely.eu Szolgáltató Kft.
1144 Budapest, Ormánság u. 4.
Levelezési cím:1538 Budapest, Pf.: 510.

Telefonszám: +361 789 2 789
www.tarhely.eu
E-mail: info@tarhely.eu

Továbbított adatok köre:

Adattovábbítás célja:
Adatkezelési tájékoztató:
 https://tarhely.eu/dokumentumok/adatvedelmi_szabalyzat.pdf

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérheti a házhoz szállító / online fizetést biztosító szolgáltató adatkezelőtől a személyes adatainak mielőbbi törlését.

Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Linkek

Más weboldalakra vezető linkek

A weboldal online tartalma más weboldalakra vezető linkeket is tartalmazhat. A Szolgáltatónak nincs befolyása arra, hogy ezen oldalak üzemeltetői az adatvédelmi előírásokat betartsák. A weboldal tartalmazhat olyan más webhelyekre vonatkozó utalásokat (pl. hivatkozás, banner, gomb), amelyek webhelyünk egy adott szegmenséhez kapcsolódnak. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a Szolgáltatónak bármilyen kapcsolata lenne ezekkel a webhelyekkel vagy tulajdonosukkal. Az ilyen webhelyekkel és a rajtuk szereplő információkkal kapcsolatban semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Adatbiztonság

A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

Beta-Diamond Kft. számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén, adatfeldolgozóinál, valamint a Tárhely.eu Kft., 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. cím alatti szervertermében találhatók meg.

Beta-Diamond Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Beta-Diamond Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Beta-Diamond Kft. a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

Beta-Diamond Kft. a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Beta-Diamond Kft. az adatkezelés során megőrzi
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

Beta-Diamond Kft. és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

  1. Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
  2. Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
  3. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
  4. A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
  5. A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja
    a) a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
    b) az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
    c) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
    d) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
    e) a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
    f) azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
  6. Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

Az érintett jogai

  1. Az Érintett kérelmezheti a Szolgáltatónál, hogy az adjon tájékoztatását személyes adatai kezeléséről, kérheti személyes adatainak helyesbítését, valamint kérheti személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy zárolását.
  2. Az Érintett kérelmére a Szolgáltató tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
  3. Az adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
  4. A Szolgáltató vállalja, hogy a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, ingyenesen, az érintett erre irányuló kérelemre, írásban megadja a tájékoztatást.
  5. Az érintett kérelmére Szolgáltató tájékoztatást ad az általa kezelt adatokról, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Szolgáltató a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást.
  6. Szolgáltató, amennyiben a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot helyesbíti.
  7. Törlés helyett a Szolgáltató zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az Érintett jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
  8. A Szolgáltató törli a személyes adatot, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.
  9. Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
  10. A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
  11. Ha az adatkezelő az Érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Hatósághoz fordulás lehetőségéről.

Jogorvoslat

  1. Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, haa) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;ctörvényben meghatározott egyéb esetben.
  2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
  3. Amennyiben az Érintett a Szolgáltató meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
  4. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Bírósági jogérvényesítés

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani. Minderre polgári peres úton kerülhet sor, melynek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

Kártérítési és sérelemdíj

Ha az adatkezelő az Érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

Ha az adatkezelő az Érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj, ha az okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Záró rendelkezések

Üzemeltető, a weboldalra vonatkozó jelen adatkezelési elveket tartalmazó dokumentumot 2018. április 27. napján készítette és ezen naptól fogva ismeri el a honlapra vonatkozóan a hatályos irányelveket tartalmazó dokumentumnak.

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi tájékoztatóját bármikor megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok jelen tájékoztatóban meghatározott céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást az Adatkezelő tizenöt nappal előre közzéteszi honlapján.

Az adatvédelmi tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)

– 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)

– 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;

– 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)

– 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról

– 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)

– 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

Jelen adatvédelmi tájékoztató PDF formátumban letölthető:

https://sweethomedecor.hu/adatvedelmi-tajekoztato.pdf